Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο πασχαλινό τραπέζι, σας προτείνουμε να ετοιμάσετε αυγά με εφέ μαρμάρου. Προφανώς δεν είναι μόνο όμορφα στην εμφάνιση, αλλά μπορείτε να τα φάτε όπως θέλετε, ως ορεκτικό ή σε σαλάτα.
Υλικά:
4 αυγά
600 γρ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
Χρώμα τροφίμων υδατοδιαλυτό
Εκτέλεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε το χρωματιστό νερό στο οποίο θα βράσουμε τα αυγά. Ανάλογα με την απόχρωση που θέλετε να αποκτήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους χρωστικών (από τις πιο φυσικές μέχρι τις υδατοδιαλυτές σε gel), διαλύοντάς τις σε νερό σε ποσότητες ανάλογα με την ένταση του χρώματος που θέλετε να αποκτήσετε.
Για να φτιάξετε κίτρινα αυγά, απλά τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό (αρκεί να τα σκεπάσει τελείως), διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί (που βοηθά στη σταθεροποίηση του χρώματος) και μαγειρέψτε για 10 λεπτά αφού φτάσει σε σημείο βρασμού.
Για τα κόκκινα, συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά χρησιμοποιώντας το νερό μαγειρέματος ενός παντζαριού που προστίθεται με ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και πιθανώς με μια πρέζα κόκκινου χρώματος τζελ.
Για τα καφέ, μπορείτε να εμποτίσετε ένα φακελάκι μαύρο τσάι μαζί με 100 γραμμάρια σάλτσα σόγιας, να προσθέσετε το ξύδι και να προχωρήσετε όπως στα υπόλοιπα χρώματα.
Τέλος, για τα πράσινα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό μαγειρέματος από σπανάκι, ξύδι και μια πρέζα πράσινη χρωστική τροφίμων gel.
Όταν τα αυγά είναι βρασμένα, αφαιρέστε τα από το νερό μαγειρέματος, κρατώντας το στην άκρη, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια χτυπήστε το κέλυφος με ένα κουταλάκι του γλυκού για να σπάσει αλλά αφήστε το κολλημένο στο αυγό. Στη συνέχεια τα ξαναβάζετε στο νερό μαγειρέματος, όπου θα πρέπει να παραμείνουν για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε το ασπράδι να πάρει τον επιθυμητό μαρμάρινο τόνο. Μετά από αυτό το διάστημα τα αυγά θα πάρουν μια μαρμάρινη όψη, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.