Goldman Sachs: Μείωσε τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25% - Τι προβλέπει για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Μείωσε τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25% - Τι προβλέπει για τα επιτόκια
Οι οικονομολόγοι της Goldman επικαλούνται τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων και αιτήσεων ανεργίας που έγιναν γνωστά μέσα στην εβδομάδα.

Στο 20% από 25% μείωσαν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, επικαλούμενοι τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων και αιτήσεων ανεργίας που έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας.

Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου που θα δημοσιευθεί στις 6 Σεπτεμβρίου «φαίνεται αρκετά καλή, πιθανότατα θα περιορίζαμε την πιθανότητα ύφεσης στο 15%, όπου ήταν για σχεδόν ένα χρόνο» πριν από μια αναθεώρηση στις 2 Αυγούστου, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε σημείωμα προς τους πελάτες τους το Σάββατο 17 Αυγούστου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μία πληθώρα δεδομένων που έδειξαν την οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ, οδήγησε τις μετοχές στην καλύτερη τους εβδομάδα φέτος, με τους traders να βρίσκουν ξανά το επενδυτικό τους ενδιαφέρον μετά το sell-off της Μαύρης Δευτέρας της 5ης Αυγούστου που ταρακούνησε τις αγορές.

Η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε τον Ιούλιο στο μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές του 2023. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν τις λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Οι οικονομολόγοι της Goldman δήλωσαν επίσης ότι έχουν γίνει «πιο σίγουροι» ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου, «αν και μια άλλη πτωτική έκπληξη για τις θέσεις εργασίας στις 6 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει μια κίνηση 50 μονάδων βάσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τα 2+1 στοιχεία που δείχνουν soft landing στις ΗΠΑ - «Bullish» για τις προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider