ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3% η ανάπτυξη της οικονομίας το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3% η ανάπτυξη της οικονομίας το β' τρίμηνο
Με υψηλότερο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2024, από εκείνο που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. 

Με υψηλότερο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2024, από εκείνο που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 3% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, αντί 2,8% της αρχικής μέτρησης, όπως δείχνουν τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν να διατηρηθεί στο 2,8%.

Η ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου σηματοδότησε μια απότομη επιτάχυνση από τον υποτονικό ρυθμό ανάπτυξης 1,4% τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2,9% το τελευταίο τρίμηνο, από 2,3% στην αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν με ρυθμό 7,5%.

Η έκθεση της Πέμπτης αντανακλά μια οικονομία που παραμένει ανθεκτική, αν και εξακολουθεί να επιβραδύνεται σταδιακά υπό την πίεση των συνεχιζόμενων υψηλών επιτοκίων.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν την μέτρηση της Παρασκευής για τον PCE Ιουλίου. Προβλέπεται ότι, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2,7% από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider