Ν. Κορέα: Συνεχίζει η αύξηση των εξαγωγών για 11ο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κορέα: Συνεχίζει η αύξηση των εξαγωγών για 11ο συνεχόμενο μήνα
Οι εξαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 11,4%, μειωμένες όμως σε σχέση με τον Ιούλιο. Αύξηση για το εμπορικό πλεόνασμα.

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν για 11ο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πιο αδύναμος από τον προηγούμενο μήνα, παράλληλα με τις «αδύναμες» προσδοκίες της αγοράς καθώς η ζήτηση για τσιπ υπολογιστών επιβραδύνθηκε, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων παρέμειναν υποτονικές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις στο εξωτερικό της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας αυξήθηκαν 11,4% σε ετήσια βάση στα 57,90 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, επιβραδύνοντας από άνοδο 13,9% τον προηγούμενο μήνα, που ήταν ο υψηλότερος σε βάση εξαμήνου. Μάλιστα, η αύξηση ήταν χαμηλότερη από την πρόβλεψη για 13% τον Αύγουστο, σύμφωνα με μελέτη οικονομολόγων για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η ανάπτυξη των εξαγωγών ημιαγωγών επιβραδύνθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα λόγω προσωρινών παραγόντων, όπως οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και οι αναστολές της παραγωγής οχημάτων σε διάφορα εργοστάσια, για τη βελτίωση των γραμμών παραγωγής σε ορισμένες εταιρείες.

Ανά προορισμό, οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό, αλλά η αύξηση των αποστολών με προορισμό τις ΗΠΑ επιταχύνθηκε. Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν μια πτώση σχεδόν έξι μηνών και αυξήθηκαν κατά 16,1% σε υψηλό ρεκόρ 6,4 δισ. δολαρίων.

Πάντως, σύμφωνα με τον Νότιο Κορεάτη υπουργό Εμπορίου Ahn Duk-geun, οι εξαγωγές οδεύουν προς μια απόδοση ρεκόρ φέτος, καθώς όπως δήλωσε «αυξητικές τάσεις παρατηρούνται σε μεγάλες εξαγωγικές αγορές».

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 6,0% τον Αύγουστο στα 54,07 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από άλμα 10,5% τον Ιούλιο, που ήταν το πιο απότομο από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ως αποτέλεσμα, η χώρα παρουσίασε εμπορικό πλεόνασμα 3,83 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, μεγαλύτερο από τα 3,60 δισ. δολάρια του προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Με βραδύτερους ρυθμούς η αύξηση των τιμών των ακινήτων τον Αύγουστο

Ξενοδοχεία: Θέλουν να αντικαταστήσουν τις πλαστικές κάρτες - κλειδιά με Apple Wallet και Google Wallet

Ford: Ανακαλεί χιλιάδες οχήματα λόγω προβλήματος κινητήρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider