Κίνα: Με βραδύτερους ρυθμούς η αύξηση των τιμών των ακινήτων τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Με βραδύτερους ρυθμούς η αύξηση των τιμών των ακινήτων τον Αύγουστο
Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς το φθινόπωρο, καθώς θεωρείται «παραδοσιακή» εποχή για αγορές στον τομέα του real estate στη χώρα.

Οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα, καθώς ο τομέας ακινήτων που πλήττεται από την κρίση αγωνίζεται να βρει σημείο στήριξης μετά από μια σειρά κυβερνητικών πολιτικών για τη στήριξή του. Η μέση τιμή για νέες κατοικίες σε 100 πόλεις αυξήθηκε κατά 0,11% από τον Ιούλιο, επιβραδύνοντας από την άνοδο 0,13% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από την China Index Academy σε έρευνα ακινήτων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο τομέας ακινήτων της Κίνας, ένας πυλώνας της οικονομίας της χώρας, έχει βαδίσει από τη μια κρίση στην άλλη από το 2021, όταν μια ρύθμιση με στόχο την καταστολή της υψηλής μόχλευσης μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών προκάλεσε κρίση ρευστότητας.

Μια σειρά μέτρων τόνωσης της αγοράς και χαλάρωσης των κανόνων από τους τοπικούς φορείς χάραξης πολιτικής, δυσκολεύτηκαν να ενισχύσουν τις πωλήσεις ή να αυξήσουν τη ρευστότητα.

Τον Αύγουστο 35 κινεζικές πόλεις ανέφεραν υψηλότερες τιμές κατοικιών, από 38 τον Ιούλιο.

«Συνολικά, καθώς ο τομέας των ακινήτων εισέρχεται στην παραδοσιακή περίοδο αιχμής του «Χρυσού Σεπτέμβρη και του Ασημένιου Οκτώβρη», οι κατασκευαστές ακινήτων ενδέχεται να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση των πωλήσεων», δήλωσε η China Index Academy.

«Σε συνδυασμό με την περαιτέρω εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των υποστηρικτικών πολιτικών, η δραστηριότητα της αγοράς στις κεντρικές πόλεις αναμένεται να ανακάμψει ελαφρά βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε η China Index Academy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider