Πρεμιέρα για το πρώτο δρομολόγιο λεωφορείου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για το πρώτο δρομολόγιο λεωφορείου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Στο πρώτο δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες μετακίνησης 28.000 εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη προς τη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου παρευρέθηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Στο πρώτο δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες μετακίνησης 28.000 εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη προς τη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου παρευρέθηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Η νέα γραμμή συνιστά σημαντική διευκόλυνση για τους εργαζόμενους, μειώνοντας το κόστος και τον χρόνο της καθημερινής τους μετακίνησης. Παράλληλα, ενισχύει την προσβασιμότητα στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, το μεγαλύτερο Επιχειρηματικό Πάρκο των Βαλκανίων, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Υπουργείου Ανάπτυξης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε δηλώσεις της, η κα Μάνη ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για τη σημαντική πρωτοβουλία και τόνισε:

«Η έναρξη της νέας λεωφορειακής γραμμής αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αναβάθμιση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη στήριξη της βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης, η οποία – όπως έχει δηλώσει και ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος – θα καταστεί η πρωτεύουσα της ελληνικής βιομηχανίας.

Συνεχίζουμε σταθερά με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για συνεχή στήριξη των υποδομών και των επιχειρήσεων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής προσπάθειας και της συνεργασίας όλων των φορέων για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, αλλά και την ελληνική περιφέρεια.

Την έναρξη του νέου δρομολογίου εγκαινίασε ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Τόσκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ, κ. Αθανάσιος Ψαθάς και ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Τσόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Συνήγορος του Καταναλωτή: Παράδοση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων 2023

ΑΣΕΠ: Επέκταση μπόνους παραγωγικότητας, επιτάχυνση προσλήψεων και έξτρα μόρια σε νησιά, ορεινές περιοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider