JP Morgan: Η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Michael Feroli της JPMorgan.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Michael Feroli της JP Morgan.

«Πιστεύουμε πως υπάρχει μια καλή περίπτωση να επιστρέψουν (τα επιτόκια) στην ουδετερότητα το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας για τις ΗΠΑ στην εκπομπή «Squawk on the Street» του CNBC την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι το ανώτατο σημείο της ουδετερότητας της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας είναι γύρω στο 4%, ή 150 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να επισπεύσουν τη μείωση των επιτοκίων».

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι traders εκτιμούν σε ποσοστό 39% ότι το εύρος που στοχεύει η Fed για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα μειωθεί κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 4,75% έως 5% από το τρέχον 5,25% έως 5,50%.

Μια μείωση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας σε ένα εύρος από 5% έως 5,25% θεωρείται επικρατέστερη καθώς παρουσιάζει πιθανότητες περίπου 61%.

«Αν περιμένετε μέχρι ο πληθωρισμός να έχει ήδη επιστρέψει στο 2%, μάλλον περιμένατε πολύ καιρό», δήλωσε επίσης ο Feroli.

«Ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι λίγο πάνω από τον στόχο, η ανεργία πιθανόν να φτάσει λίγο πάνω από αυτό το όριο της πλήρης απασχόλησης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κίνδυνοι τόσο για την απασχόληση όσο και για τον πληθωρισμό, και μπορεί πάντα να αντιστραφεί η πορεία εάν αποδειχθεί ότι ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι σε εξέλιξη».

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τον Αύγουστο που σηματοδότησε τον πιο αδύναμο μήνα αύξησης των ιδιωτικών μισθοδοσιών από τον Ιανουάριο του 2021. Αυτό ακολουθεί το ποσοστό ανεργίας που αυξήθηκε στο 4,3% τον Ιούλιο, ενεργοποιώντας έναν δείκτη ύφεσης γνωστό ως κανόνα Sahm.

Ακόμα κι έτσι, ο Feroli δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η οικονομία «διαλύεται». «Αν η οικονομία κατέρρεε, νομίζω ότι θα είχατε ένα επιχείρημα για να πάμε πάνω από 50 στην επόμενη συνεδρίαση της FOMC», συνέχισε ο οικονομολόγος.

Η Fed θα λάβει την απόφασή της σχετικά με το πού θα κινηθούν τα επιτόκια από εδώ και πέρα το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sato: Επικυρώθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης

Qualcomm: Eξετάζει την εξαγορά τμημάτων της Intel

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την Αυτοκατανάλωση Ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider