Μπόστιτς: Πολλαπλές παραβιάσεις επενδυτικών κανόνων και «οσμή» insider trading από αξιωματούχο της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς: Πολλαπλές παραβιάσεις επενδυτικών κανόνων και «οσμή» insider trading από αξιωματούχο της Fed
«Πολλαπλές» παραβιάσεις επενδυτικών κανόνων από το 2018 έως το 2023 έχει διαπράξει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς.

«Πολλαπλές» παραβιάσεις επενδυτικών κανόνων από το 2018 έως το 2023 έχει διαπράξει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, σύμφωνα με πρακτορείο ελέγχου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι έχει επωφεληθεί από πληροφορίες εκ των έσω.

Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της Κεντρικής Τράπεζας συμπέρανε ότι ο Μπόστιτς, με τις ενέργειες του που φαίνεται να αποτελούν «σύγκρουση συμφερόντων», θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες σε οποιοδήποτε λογικό άτομο ως προς την αμεροληψία του.

Δεκάδες επενδύσεις και συναλλαγές έγιναν για λογαριασμό του Μπόστιτς κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων 5 ετών, μέσω τρίτων διαχειριστών επενδύσεων για να αποφύγει ακριβώς την παραπάνω κατηγορία για σύγκρουση συμφερόντων.

Οι συναλλαγές αυτές, έλαβαν χώρα στη διάρκεια των blackout περιόδων, δηλαδή 10 ημέρες πριν και 1 ημέρα μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) για τα επιτόκια κατά την οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και το προσωπικό της Fed θα πρέπει να απέχουν από τη συζήτηση μακροοικονομικών θεμάτων με το κοινό.

Η Fed επέβαλε πρόσφατα αυστηρότερους ελέγχους στις επενδύσεις που των αξιωματούχων μετά από αρκετές περιπτώσεις παραβιάσεων.

Οι επενδυτικές δραστηριότητες του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ έχουν επίσης υποστεί έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση.

Φωτογραφία: @ΑssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider