Ταχιάος: Είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε να επιτραπεί η βιώσιμη ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταχιάος: Είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε να επιτραπεί η βιώσιμη ανάπτυξη
Στη σημασία των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την μακροοικονομία της χώρας και στα μεγάλα εν εξελίξει έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Νίκος Ταχιάος.

Στη σημασία των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την μακροοικονομία της Ελλάδας και στα μεγάλα εν εξελίξει έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στη Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV100, με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υφυπουργός υπογράμμισε τη σταθερή και ρεαλιστική στάση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που χωρίς παροχολογία, εστιάζει στη δημοσιονομική σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική. «Η χώρα μας έχει βγει από μια δεκαετή περιπέτεια και συνεχίζει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε να επιτραπεί η βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος, προσθέτοντας ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ήταν καλά «ζυγισμένες», αποτυπώνοντας τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κομβικά σημεία των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), καθώς και στην πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων, που παρουσίασε. Αναφερόμενος στην τελευταία, ο κ. Ταχιάος την περιέγραψε ως σημαντική εξέλιξη για τη διαφάνεια και τον έλεγχο των δημοσίων επενδύσεων, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες πλέον μπορούν να γνωρίζουν ποια έργα υλοποιούνται στην περιοχή τους, γεγονός που ενισχύει τη διαύγεια των διαδικασιών και την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση».

«Ο στόχος δεν είναι η αντιπολίτευση. Πρέπει να βλέπεις τον κόσμο. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει να του απευθυνόμαστε με πολλή συγκατάβαση και πολλή ταπεινότητα», τόνισε ο κ. Ταχιάος, σχολιάζοντας τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, ενώ αντικρούοντας όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι, ακόμα και στη Βουλή είναι έντονο το φαινόμενο του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας.

Εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Επανέλαβε πως η 30η Νοεμβρίου θα είναι η ημέρα παράδοσης του Μετρό στην πόλη, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι τελευταίες εργασίες περιλαμβάνουν τεχνικές δοκιμές και φινιρίσματα. «Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την παράδοση του έργου» ανέφερε, τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας και της άψογης λειτουργίας των συστημάτων.

Σχετικά με το σταθμό της «Βενιζέλου», ο οποίος έχει απασχολήσει έντονα το κοινό τα τελευταία χρόνια λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις επιλογές που έγιναν. Μάλιστα, ο Σταθμός Βενιζέλου αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα συνδυασμού αρχαιολογίας και σύγχρονων υποδομών.

Αναφορικά με την επέκταση του Μετρό προς τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι οι περιοχές αυτές αποτελούν προτεραιότητα, λόγω της πληθυσμιακής ανάπτυξης και της οικονομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα και στον Δυτικό Προαστιακό, ένα διπλό έργο, ύψους 53,5 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των πολιτών μέχρι τη Σίνδο.

Κλείνοντας, ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι τα έργα υποδομής, όπως το Μετρό, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της πόλης, αλλά και την ψυχοσύνθεση των κατοίκων. Η ολοκλήρωση αυτών των έργων θα δώσει τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με σιγουριά και αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγών»

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 100.000 ευρώ μετά από ελέγχους στην Αθήνα

Κεραμέως: Αύξηση συντάξεων και μείωση εισφορών από 1/1/2025 - Τον Ιανουάριο η διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider