Βρετανία: Σταθερός στο 2,2% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σταθερός στο 2,2% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για την Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια φέτος.

Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για την Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια φέτος.

Συγκεκριμένα η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,2%, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής την Τετάρτη, παραμένοντας αμετάβλητη από τον ρυθμό του Ιουλίου, ενώ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πλέον, ο πληθωρισμός είναι ελαφρώς πάνω από τον στόχο του 2% της BoE για δύο διαδοχικούς μήνες.

Η BoE μείωσε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο στο 5% τον Αύγουστο -η πρώτη μείωση σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια- και άφησε να εννοηθεί ότι θα μείωνε ξανά το κόστος δανεισμού εάν ο πληθωρισμός υποχωρούσε περαιτέρω.

Την Πέμπτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η νέα απόφαση της Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας για τα επιτόκια.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι η οικονομία χάνει τη δυναμική της. Παρέμεινε στάσιμη τον Ιούλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της πτώσης στην μεταποίηση και τις κατασκευές.

Η BoE έχει προβλέψει ανάπτυξη 0,4% το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο και 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider