Βρετανία: Τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος για τις τιμές κατοικιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος για τις τιμές κατοικιών
Η μέση τιμή για ένα «συνηθισμένο» σπίτι αυξήθηκε κατά 0,3%.

Ενισχύθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι τιμές των κατοικιών στην Βρετανία καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Halifax, τα τα φθηνότερα στεγαστικά δάνεια και τα ενισχυμένα εισοδήματα έχουν δημιουργήσει περισσότερους επίδοξους αγοραστές.

Η μέση τιμή για ένα «συνηθισμένο» σπίτι αυξήθηκε κατά 0,3% στις 293.399 λίρες Αγγλίας (384.900 δολάρια), λίγο πιο κάτω από το ρεκόρ του Ιουνίου 2022. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των κατοικιών ήταν 4,7% υψηλότερες.

Η αγορά σπιτιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσεται εκ νέου μετά από μία σύντομη ανάκαμψη στις αρχές του έτους και αφού απέφυγε μία προβλεπόμενη κατάρρευση το 2023. Οι αυξήσεις στα εισοδήματα αλλά και η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) τον Αύγουστο έχουν συμβάλλει συμβάλλουν στην αναζωπύρωση της ζήτησης, ενθαρρύνοντας υποψήφιους ιδιοκτήτες.

«Οι συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν σταθερά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Η προσιτότητα των ενυπόθηκων δανείων έχει διευκολυνθεί χάρη στην ισχυρή αύξηση των μισθών και την πτώση των επιτοκίων», δήλωσε η Amanda Bryden, επικεφαλής του τμήματος ενυπόθηκων δανείων της Halifax».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι ανέφερε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να γίνει «πιο επιθετική» στη μείωση επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διοικητής BoE: H τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «πιο επιθετική» στη μείωση επιτοκίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider