Τσιάρας: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιάρας: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εντός του επόμενου διαστήματος θα έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο δράσης για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και τα κόκκινα αγροτικά δάνεια συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με κύριο στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η συνεργασία για τα κόκκινα δάνεια και τις αδρανείς γαίες, ενώ ο Έλληνας ΥπΑΑΤ κάλεσε την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.

Για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ΥπΑΑΤ, είναι πώς θα στηριχθεί ο κλάδος, με μια συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, ο Παύλος Σατολιάς, ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητά χρήματα πίσω από χιλιάδες αγρότες – λάθος εκατομμυρίων ευρώ;

Για 1η φορά το πρόγραμμα νέων αγροτών έχει μειωμένη ζήτηση... Γιατί;

Τζίμι Κάρτερ: Ο διασημότερος και ισχυρότερος αγρότης του κόσμου έγινε 100 χρονών!

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider