Στον βηματισμό της ΕΚΤ η κεντρική τράπεζα της Δανίας - Μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β.

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στον βηματισμό της ΕΚΤ η κεντρική τράπεζα της Δανίας - Μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β.
Η Nationalbanken, η οποία δεν πραγματοποιεί προγραμματισμένες συνεδριάσεις, μείωσε το επιτόκιο τρεχουσών συναλλαγών στο 2,85% από 3,1%.

Κατά πόδας ακολούθησε την ΕΚΤ η κεντρική τράπεζα της Δανίας, καθώς μείωσα τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης, προκειμένου να προστατεύσει τυχόν αντίκτυπο στην κορόνα. Η Nationalbanken, η οποία δεν πραγματοποιεί προγραμματισμένες συνεδριάσεις, μείωσε το επιτόκιο τρεχουσών συναλλαγών στο 2,85% από 3,1%.

Η Nationalbanken, της οποίας αποστολή είναι να διατηρεί σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ, συνήθως εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της ΕΚΤ, αποκλίνοντας μόνο σε περίπτωση που η κορόνα καθίσταται πολύ αδύναμη ή ισχυρή. Από τις αρχές του περασμένου έτους, έχει διατηρήσει το βασικό επιτόκιο της Δανίας κατά 40 μονάδες βάσης χαμηλότερα από αυτό της ευρωζώνης, προκειμένου να αποδυναμώσει το δανικό νόμισμα.

«Για πολύ καιρό, η κορόνα Δανίας διαπραγματεύεται κοντά στην κεντρική ισοτιμία χωρίς παρέμβαση», δήλωσε ο Γαν Στόρου Νίλσεν, επικεφαλής αναλυτής της Nordea Markets. «Αυτό υποδηλώνει ότι η τρέχουσα διαφορά επιτοκίου είναι μια πιο μακροπρόθεσμη ισορροπία». Είναι η τρίτη κίνηση χαλάρωσης από πλευράς της σκανδιναβικής χώρας φέτος, αμέσως μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το κόστος δανεισμού κατά 0,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider