Κομισιόν: Στις ΗΠΑ ο Επίτροπος Εμπορίου για διαπραγματευτική λύση στους δασμούς

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν: Στις ΗΠΑ ο Επίτροπος Εμπορίου για διαπραγματευτική λύση στους δασμούς
«Αν οι συνομιλίες δεν αποδειχθούν ικανοποιητικές, θα τεθούν σε εφαρμογή τα αντίμετρα της ΕΕ».

Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι η στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ να εξεύρει μια διαπραγματευτική λύση με τις ΗΠΑ, «ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Μάρος Σέφκοβιτς βρίσκεται σήμερα στην Ουάσιγκτον για να έχει συναντήσεις με τους Αμερικανούς ομολόγους του προκειμένου να διερευνήσει το έδαφος για μια διαπραγματευτική λύση».

Όπως τονίζει η Επιτροπή «αν οι συνομιλίες δεν αποδειχθούν ικανοποιητικές, θα τεθούν σε εφαρμογή τα αντίμετρα της ΕΕ», επισημαίνοντας παράλληλα πως συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για περαιτέρω αντίμετρα της ΕΕ.

Τέλος, η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι εξέδωσε σήμερα δύο νομικές πράξεις με τις οποίες επιβάλλει και αναστέλλει αντίστοιχα τα αντίμετρα της. Η πρώτη πράξη επιβάλλει τα αντίμετρα της ΕΕ. Η δεύτερη πράξη αναστέλλει όλα τα μέτρα από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 14 Ιουλίου 2025.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η πρόεδρος της Επιτροπής ανήγγειλε την παύση των αντίμετρων της ΕΕ στους «αδικαιολόγητους δασμούς των ΗΠΑ ώστε να δοθεί χώρος και χρόνος για διμερείς διαπραγματεύσεις». Η απόφαση ελήφθη μετά την κίνηση των ΗΠΑ που εφάρμοσαν επίσης παύση 90 ημερών στην εφαρμογή των δασμών. Συνολικά, τα αντίμετρα της ΕΕ στοχεύουν αμερικανικές εξαγωγές αξίας 21 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Οι εμπορικές εντάσεις μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση των χρηματιστηρίων

Scope: Τρία σενάρια επιπτώσεων από τους δασμούς - Πιθανή η χρηματοπιστωτική κρίση

Σημειώνεται πρόοδος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ αναφορικά με τους δασμούς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider