O ΕΟΦ ανοίγει την «κάνουλα» για τα ιατρικά συνέδρια εξωτερικού

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O ΕΟΦ ανοίγει την «κάνουλα» για τα ιατρικά συνέδρια εξωτερικού

Αυξάνεται και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό το ποσό που μπορεί πλέον να διαθέσει η φαρμακευτική εταιρεία για διαμονή του γιατρού σε ιατρικά συνέδρια που γίνονται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΟΦ, από 120 ευρώ την ημέρα το δωμάτιο του ξενοδοχείου εκτοξεύεται στα 400 ευρώ την ημέρα (πάντα συμπεριλαμβανομένων των φόρων), ενώ η διατροφή φτάνει έως τα 150 ευρώ την ημέρα, από 70 που ήταν σήμερα και περιλαμβάνει και τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας.

Οι αλλαγές γίνονται διότι εδώ και καιρό υπήρχε αίτημα από τη φαρμακοβιομηχανία να αυξηθούν τα χρηματικά όρια, αφού είχε παρατηρηθεί ότι πολλές φορές δεν μπορούσαν ούτε να καλυφθούν τα έξοδα των γιατρών σε μεγάλα καταξιωμένα συνέδρια εξαιτίας των περιορισμών.

Είναι άλλωστε γνωστό πως σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι τιμές των ξενοδοχείων εκτοξεύονται όταν διενεργούνται μεγάλα ιατρικά συνέδρια.

Στην Ελλάδα πάντως τα συνέδρια θα είναι πλέον με άλλους όρους καθώς έρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που περιορίζει άρδην τον αριθμό τους αλλά και τους διοργανωτές.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να φθάσει με καθυστέρηση στη Βουλή λόγω και των προαπαιτούμενων που είχαν επείγοντα χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider