Η αγορά ακινήτων και ιδιαιτέρως τουριστικά ακίνητα αλλά και ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν ως γραφείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών. Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε ατονήσει επικεντρώνεται πλέον σε ακίνητα όπως ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών εξαιτίας των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων στα οποία ανήκουν αλλά και σε εκτάσεις γης οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων. Το συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα , χώρα η οποία θεωρείται ασφαλής τουριστικός προορισμός σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος που το προηγούμενο διάστημα είχαν κρατήσει μια στάση αναμονής. Την θετική επίδραση της τουριστικής έκρηξης στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Στεργιούλης πρόεδρος του Enterprise Greece στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του συνεδρίου MediterraneanResort and Hotel Real Estate Forum (MR&H) που διοργανώνει ηQuestex Group και ο Οργανισμός Enterprise Greece στις 17- 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει επενδυτικό hub. «Ο Μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις. Η ποικιλότητα της χώρας και της Μεσογείου είναι μοναδική. Αυτή η εναλλαγή δίνει μια μοναδικότητα στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του Enterprise Greece προσθέτοντας ότι η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου φλέγεται αλλά η Ελλάδα παραμένει η πιο σταθερή και προηγμένη χώρα.
Η Ελληνική οικονομία έχει λαμπρό μέλλον. Τουρισμός ενέργεια και logistics είναι τομείς αιχμής» τόνισε ο Mark Cheney της Questex Group. Όπως σημείωσε επικαλούμενος αναλύσεις ειδικών ανέφερε υπολογίζεται ότι επενδύσεις περίπου 25 εκατ. ευρώ είναι προς υλοποίηση και μπορούν να δημιουργήσουν έως και νέες 600.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στον κλάδο του τουρισμού.
Αναφερόμενη στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει αναθερμανθεί η Αγγέλα Μιχαλοπούλου Γεν. Διευθύντρια, Επενδύσεων Enterprise Greece τόνισε ότι ξεκίνησε από έτοιμες τουριστικές ωστόσο πλέον οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν στα αστικά κέντρα Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη για αστικά κτήρια γραφείων κτλ καθώς και δημοσίων κτηρίων (Ταμεία) με σκοπό την αλλαγή χρήσης τους. Παράλληλα στο μικροσκόπιο επενδυτών βρίσκονται ακίνητα σε νησιά κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως και στην Πελοπόννησο και την Χαλκιδική ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για άλλες περιοχές της χώρας που μέχρι πρόσφατα ήταν εκτός επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών για έτοιμες ξενοδοχειακές μονάδες επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Αναπληρωτής Γενικός διευθυντής Τραπέζης Πειραιώς υπογραμμίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κυρίως ζητούν από τις τράπεζες έτοιμα ξενοδοχεία καθώς θέλουν να για να αποφύγουν την εμπλοκή τους με τη γραφειοκρατία. Για το λόγο αυτό σημείωσε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδυτών η προώθησης παρεμβάσεων για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων καθώς και την κατασκευή μαρίνων λέγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μαρίνες, εάν στοχεύει σε υψηλής οικονομικής επιφάνειας τουρίστες.