Ολυμπιακοί Αγώνες: Προσωρινός αποκλεισμός στην Πόλακ για θετικό δείγμα ντόπινγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Προσωρινός αποκλεισμός στην Πόλακ για θετικό δείγμα ντόπινγκ
Υπενθυμίζουμε πως η ΕΟΕ είχε ενημερωθεί από τον ΕΟΚΑΝ για θετικό δείγμα την ίδια μέρα με τον προκριματικό του επί κοντώ.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ επιβεβαίωσε πως η Ελένη Πόλακ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λόγω θετικού δείγματος ντόπινγκ.

Υπενθυμίζουμε πως η ΕΟΕ είχε ενημερωθεί από τον ΕΟΚΑΝ για θετικό δείγμα την ίδια μέρα με τον προκριματικό του επί κοντώ, στον οποίο αγωνίστηκε η Πόλακ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Η Πόλακ είχε περάσει τα 4.20 μέτρα, όμως πλέον στα επίσημα αποτελέσματα της έχει δοθεί DQ, καθώς όπως αναφέραμε, αποκλείστηκε η συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ίδια η Πόλακ, με δηλώσεις της μετά τον αγώνα της, είχε επιβεβαιώσει πως είχε ενημερωθεί για ένα θετικό δείγμα, όμως είχε τονίσει πως ήταν κάτω από το σχετικό όριο και το είχε αποδώσει στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος τις ημέρες πριν τους Αγώνες.

«Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας. Ήταν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο αυτό που βρέθηκε, γι' αυτό και δεν αποκλείστηκα. Έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει καθημερινά να τρώω κόκκινο κρέας, αλλά αυτά είχαν την ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου. Μάλλον έγινε στην Ολλανδία. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Εκεί έφαγα κρέας από σχάρα. Μου είπαν πως αυτή η ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των ζώων. Πιστεύω πως αν η ουσία βρισκόταν δύο μέρες νωρίτερα ίσως να με απέκλειαν. Πραγματικά έχει καταντήσει επικίνδυνο το τι τρώμε», είχε πει σχετικά η Πόλακ στο gazzetta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ώρα για πάλη και πόλο – Το πρόγραμμα των Ελλήνων την Πέμπτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider