Στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία ο Προκόπης Παυλόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία ο Προκόπης Παυλόπουλος
Στις εκδηλώσεις θα βρίσκονται πολλοί ηγέτες μεγάλων κρατών, μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τερέζα Μέι, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζάστιν Τριντό, η Ανγκελα Μέρκελ.

Στο Πόρτσμουθ της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 5/6, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία από τις δυνάμεις των «Συμμάχων».

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων 15 χωρών, που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της D-Day, την ημέρα που ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του... τέλους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Στις εκδηλώσεις θα βρίσκονται πολλοί ηγέτες μεγάλων κρατών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τερέζα Μέι, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζάστιν Τριντό, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Σκοτ Μόρισον και άλλοι πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παυλόπουλος.

Σαν... αύριο, στις 6 Ιουνίου του 1944, πάνω από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων, έφυγαν από το Πόρτσμουθ με σκοπό την απόβαση στην Νορμανδία, όπου εκεί ξεκίνησε η προσπάθεια για την απελευθέρωση της Ευρώπης από τους Ναζί.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider