Bloomberg: Ο Τσίπρας κατέθεσε επίσημο αίτημα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ο Τσίπρας κατέθεσε επίσημο αίτημα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
«Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές δεν άφησε άλλη επιλογή στον Αλέξη Τσίπρα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με τον πρωθυπουργό να εκτιμά ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα μειώσει τη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το Bloomberg.

Το επίσημο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σχολιάζει το Bloomberg.

Όπως περιγράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόωρες εθνικές εκλογές, μετά την ήττα του κόμματός του στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία», σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο τους λόγους για τους οποίους ζητά πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 7 Ιουλίου.

«Η τετραετής θητεία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα λήγει επισήμως τον Οκτώβριο. Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, του Κυριάκου Μητσοτάκη επέφερε μεγάλο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, εξασφαλίζοντας ένα προβάδισμα 9 μονάδων και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα αυτό δεν άφησε άλλη επιλογή στον Αλέξη Τσίπρα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με τον πρωθυπουργό να εκτιμά ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα μειώσει τη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider