Σε φουλ ρυθμούς επανέρχεται η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε φουλ ρυθμούς επανέρχεται η κυβέρνηση
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εισέλθει σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Σε φουλ ρυθμούς επανέρχεται από σήμερα η κυβέρνηση με στόχο να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό αλλά και στο επικοινωνιακό πεδίο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εισέλθει σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ενώ σειρά θα πάρει και το φορολογικό που θα περιλαμβάνει στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά και η περιοδεία του Πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τα ταξίδια του Πρωθυπουργού

Η πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το Παρίσι, όπου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Εμμανουέλ Μακρόν και θα συζητήσει μαζί του τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες για να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία. Κρίσιμο θα είναι το τετ-α-τετ με τη γερμανίδα Καγκελάριο στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο, ενώ ο πρώτο κύκλος των ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κλείσει με την επίσκεψη στη Χάγη, στις 2-3 Σεπτεμβρίου, όπου θα συναντήσει τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε. Βασική επιδίωξη των ταξιδιών, είναι η διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος στην Ευρώπη για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, με απώτερο στόχο την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2021. Όπως επισημαίνουν στο reader.gr κυβερνητικές πηγές, “η μείωση των συμφωνημένων πρωτογενών πλεονασμάτων θα έρθει όταν πρώτα εμείς αποδείξουμε ότι αλλάζουμε το μείγμα της πολιτικής για να παραχθεί νέος πλούτος και να αυξηθεί σημαντικά η ανάπτυξη”.

Κυβερνητική σύσκεψη για τη Σαμοθράκη

Σήμερα πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη για να δρομολογηθεί μια μόνιμη λύση στο ζήτημα που ανέκυψε με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σαμοθράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή των Υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου. Τέσσερα είναι τα βασικά ζητήματα τα οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει: πρώτον, την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι. Δεύτερον, στην εύρεση πλοίου που θα πραγματοποιεί σε μόνιμη βάση τις μετακινήσεις, τρίτον, την αποκατάσταση των πληγέντων και τέταρτον, την επιρροή της ζημιάς στο τουριστικό αποτύπωμα του νησιού.

Νομοθετικές Πρωτοβουλίες

Η βουλή πάντως ξεκινά αυτη την εβδομάδα τις εργασίες της, με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο να τίθεται προς διαβούλευση στο τέλος της εβδομάδας και να έπεται το φορολογικό νομοσχέδιο που θα αποτυπώνει τις μειώσεις στη φορολογία των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων τις οποίες έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider