Δένδιας: Έχουμε αποδείξεις κατά της Τουρκίας για τη μετακίνηση μεταναστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Έχουμε αποδείξεις κατά της Τουρκίας για τη μετακίνηση μεταναστών
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση στον Έβρο έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία».

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο είχε εισηγηθεί η Ελλάδα για το προσφυγικό.

Προσερχόμενος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε, αναφερόμενος στον Έβρο ότι «Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου».

Για την ατζέντα της συζήτησης είπε «Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης. Μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια».'

Επεισόδια και δακρυγόνα πάλι στις Καστανιές

Επεισόδια σημειώνονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γίνεται χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από την τουρκική πλευρά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Παρασκευής. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψεις νερού με την «Αύρα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider