Γερμανία: Η κυβέρνηση «μαζεύει» τους στόχους για την ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η κυβέρνηση «μαζεύει» τους στόχους για την ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030;
Ο Βόλεκρ Βίσινγκ, που προέρχεται από το φιλελεύθερο κόμμα του FDP, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρότερο αριθμό πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα μέχρι το 2030.

Σχόλια για ενδεχόμενη αλλαγή στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση της Γερμανίας για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας προχώρησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών της χώρας.

Ο Βόλεκρ Βίσινγκ, που προέρχεται από το φιλελεύθερο κόμμα του FDP, ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας Handelsblatt, πως «θέλουμε να έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και τα υβριδικά οχήματα βοηθούν στους στόχους που έχουμε θέσει».

Όπως σημειώνει το Reuters, η κυβέρνηση συνασπισμού που συγκροτήθηκε υπό τον Όλαφ Σολτς έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορούν στη Γερμανία 15 εκατ. αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Βίσινγκ μπορεί να σημαίνουν υποχώρηση αυτού του στόχου και στην πρόβλεψη για τα 15 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα να «χωρέσουν» και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Το ζήτημα φαίνεται πως αποτελεί σημείο διαφωνιών μεταξύ των δύο μικρών κυβερνητικών εταίρων, του FDP και των Πράσινων.

Ο βουλευτής των Πράσινων και υπεύθυνος του κόμματος για τις μεταφοράς, Στεφάν Γκέλμπαχ, ανέφερε στο Reuters πως «έχουν συμφωνήσει σε "πράσινες" πολιτικές και στην επίτευξη του στόχου για κυκλοφορία τουλάχιστον 15 εκατ. αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία μέχρι το 2030. Είμαι βέβαιος πως ο υπουργός θα σημειώνει καθαρή πρόοδο ως προς αυτό» σημείωσε το στέλεχος των Πράσινων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτροκίνηση: Tesla και BYD κυριάρχησαν για τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα - Η λίστα

gazzetta
gazzetta reader insider insider