Δημοσκόπηση Prorata: Στο 7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Prorata: Στο 7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με το ποιος ευθύνεται κυρίως για τον εγκλωβισμό στην Αττική οδό, το 36% αποδίδει την κύρια ευθύνη «στην κακή προετοιμασία και χειρισμούς της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης».

Στο 7% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 32% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 13%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά στην έρευνα της ίδιας εταιρείας για τον Δεκέμβριο ήταν η ΝΔ στο 33%, ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και το ΚΙΝΑΛ στο 11%.

Σχετικά με τις συσπειρώσεις των κομμάτων (με βάση ψηφοφόρους του 2019), η ΝΔ ανέρχεται στο 68%, χάνοντας 6% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 8% προς το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 67%, έχοντας απώλειες 6% προς τη ΝΔ και 8% προς το ΚΙΝΑΛ.

Για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% των θετικών γνωμών (και 52% των αρνητικών), ο Αλέξης Τσίπρας το 21% (και 66% αρνητικές), ο Νίκος Ανδρουλάκης το 19% (28% αρνητικές και 49% ουδέτερες), ο Δημήτρης Κουτσούμπας το 11%, ο Γιάνης Βαρουφάκης το 7% κι ο Κυριάκος Βελόπουλος το 5%.

Για την κακοκαιρία και την Αττική Όδο

Σε ερώτηση για το εάν κρίνουν ικανοποιητική τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κακοκαιρία και τα προβλήματα στην Αττική οδό ή εάν χρειάζεται να υπάρξουν και παραιτήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης, το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η «συγγνώμη» Μητσοτάκη δεν είναι ικανοποιητική και έπρεπε να υπάρξουν και παραιτήσεις, ενώ το 25% την έκρινε ικανοποιητική.

Αναφορικά με το ποιος ευθύνεται κυρίως για τον εγκλωβισμό στην Αττική οδό, το 36% αποδίδει την κύρια ευθύνη «στην κακή προετοιμασία και χειρισμούς της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης», το 32% στην «ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της Αττική οδού», ενώ το 26% στις «χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού».

Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό εκτιμούν πως θα δοθούν κυρίως για να αποποιηθεί η κυβέρνηση την ευθύνη (32%) και για να μην προσφύγουν δικαστικώς όσοι εγκλωβίστηκαν (30%).

Παράλληλα το 81% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την προσπάθεια που έκαναν οι αρμόδιοι για την αποφυγή προβλημάτων ηλεκτροδότησης, ενώ το 17% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider