Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία
Για την πιο κρίσιμη στιγμή σε θέματα ασφαλείας της τελευταίας γενιάς έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του NATO.

Για την πιο κρίσιμη στιγμή σε θέματα ασφαλείας της τελευταίας γενιάς έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου για την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες οντότητες τις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας και να στείλει ρωσικά στρατεύματα σε ορισμένες περιοχές.

Ο ίδιος καλωσόρισε τις κυρώσεις της Βρετανίας αλλά και το πάγωμα του Nord Stream 2 από τη Γερμανία, καλώντας τη Ρωσία να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το NATO θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή πολιτική στήριξη στην Ουκρανία, ενώ θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για τη θωράκιση της συμμαχίας και επεσήμανε πως είναι ήδη σε ετοιμότητα πάνω από 100 αεροσκάφη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θεωρείται εισβολή η απόφαση της Ρωσίας, ο Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε πως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2014 με την Κριμαία, ενώ επανέλαβε πως όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία, με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider