Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ από τη Βουλή για το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Βγενόπουλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ από τη Βουλή για το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Βγενόπουλου
«Το αν ανασυρθεί μια δικογραφία αποτελεί θέμα της δικαιοσύνης και όχι ων πολιτικών δυνάμεων».

«Με την ακρίβεια να καλπάζει και την ενεργειακή φτώχεια να καραδοκεί, η κυβέρνηση ξαναεμφανίζει υποθέσεις που έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν διεκδικεί αποζημίωση από τη Novartis», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στο ηχητικό ντοκουμέντο που βλέπει, από χθες, το φως της δημοσιότητας.

«Το αν ανασυρθεί μια δικογραφία αποτελεί θέμα της δικαιοσύνης και όχι ων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό απαιτεί η θεσμική τάξη που τόσο ισχυρά υποστηρίζετε. Επί της ουσίας έξι χρόνια μετά εμφανίζεται ένα ηχητικό απόσπασμα όπου η κ Δ.Μ ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζητά μέσα σε βιβλία, οικονομική ενίσχυση για λογαριασμό της. Ο ίδιος ο συνήγορος του θανόντος Βγενόπουλου, δήλωσε ότι η περί ης ο λόγος κυρία λοιδόρησε το όνομα της κ. Θάνου, ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία αντιδικία με την κ. Θάνου αλλά στρέφεται εναντίον της συγκεκριμένης κυρίας», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. Και συνέχισε:

«Επομένως δεν έχει λόγο να επανέρχεται η πολιτική συζήτηση γύρω από θέματα που δεν ευσταθούν και κυρίως δεν προσφέρονται για εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Σήμερα που η πανδημία είναι εδώ, η ακρίβεια καλπάζει, ο πληθωρισμός είναι άνω του 6%, η ενεργειακή φτώχεια καραδοκεί, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το ηχητικό ντοκουμέντο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο σκάνδαλο Novartis. Το ΝΣΚ αποφάνθηκε ότι πρέπει να ασκηθεί αγωγή του δημοσίου αποζημίωσης κατά της Novartis αλλά η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και η Ελλάδα δεν διεκδικεί αυτά που δικαιούται».

Nωρίτερα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είχε αναφερθεί στο «ανατριχιαστικό» περιεχόμενο του ηχητικού, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά, έρχεται στην επιφάνεια ένας υπόκοσμος, ο οποίος, όπως φαίνεται, δρούσε παρακρατικά, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά ποδοπατώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου στη χώρα».

«Τα ίδια ονόματα και σειρά περίεργων περιστατικών συνθέτουν ένα αποκρουστικό παζλ», είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που παρατήρησε πως «οι καταγγελίες του μακαρίτη Βγενόπουλου και η μηνυτήρια αναφορά, αρχειοθετήθηκε μέσα σε πέντε μέρες, όταν σειρά πολιτικών στελεχών, αφού έγινε προσπάθεια να διαπομπευθούν, κρατιόντουσαν σε εκκρεμότητα για τρία με τέσσερα χρόνια».

«Ας μη, λοιπόν, βιάζονται κάποιοι να πουν ότι η υπόθεση είναι αρχειοθετημένη. Το ηχητικό από μόνο του -από μόνο του επαναλαμβάνω- συνιστά αιτία και κατάλληλο υλικό για να δρομολογηθεί η διερεύνηση μέχρι τέλους της υπόθεσης και αυτό αποτελεί ύψιστη ευθύνη και καθήκον της Δικαιοσύνης», είπε η κ. Γιαννακοπούλου και σημείωσε ότι «καλό θα ήταν να υπάρχουν εξηγήσεις, από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς όλες αυτές οι καταγγελίες αφορούν γεγονότα, τα οποία δεν έγιναν προφανώς σε κενό χρόνου, αλλά κατά τη διάρκεια της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, όπως, επίσης, ότι εκλεκτά πρόσωπα, τα οποία πρωταγωνιστούν σε αυτές τις καταγγελίες, υπήρξαν στενοί, στενότατοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, στελέχη Κυβέρνησης και στο επιτελείο του Μαξίμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider