Διάγγελμα θα απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάγγελμα θα απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
μακρόν
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, θα αναφερθεί στο ουκρανικό.

Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό θα απευθύνει σήμερα στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, θα αναφερθεί στο ουκρανικό.

Το προηγούμενο διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, όπου είχε δεσμευτεί πως θα ενημερώνει τακτικά τη γαλλική κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Προσοχή και επαγρύπνηση»

Χθες Τρίτη, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «προσοχή και επαγρύπνηση».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς. Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό.

Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ουκρανική κρίση οφελεί δημοσκοπικά τον Μακρόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider