Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Είμαι περήφανη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Είμαι περήφανη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα
Η κ. Βόζεμπεργκ, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

Για το «ζήτημα των καταγγελιών περί παραβίασης του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου από κράτη μέλη στις διαδικασίες ασύλου» μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου, Χέλενα Ντάλι.

Η κ. Βόζεμπεργκ, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και εξήρε το έργο της ελληνικής ακτοφυλακής, που μόνο την τελευταία διετία έχει προσφέρει υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης σε περισσότερους από 320.000 μετανάστες με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε και «στις ανυπόστατες καταγγελίες που δέχεται η Ελλάδα για δήθεν παραβιάσεις του δικαιώματος στο άσυλο και της μη-επαναπροώθησης, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένες επιθέσεις που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος της χώρας διεθνώς, όταν τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων αρχών διαψεύδουν κάθε σχετική κατηγορία».

Επιπλέον, «η κ. Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, για ακόμη μια φορά, ότι οι πραγματικοί εχθροί των μεταναστών είναι όσοι οργανώνουν τα κυκλώματα διακινητών και εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και αυτοί που τους καλύπτουν, μετέχοντας σε εγκληματικές οργανώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Εκτεταμένες» επαναπροωθήσεις προσφύγων σε πολλά κράτη-μέλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider