Οικονόμου: Είχαν πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά οι χθεσινές τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Είχαν πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά οι χθεσινές τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο
Οι χθεσινές τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο αποτελούν περιστατικό με κάποια πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Οι χθεσινές τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο αποτελούν περιστατικό με κάποια πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Το χθεσινό ήταν πραγματικά ένα περιστατικό, το οποίο είχε κάποια χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα. Βλέπουμε τους Τούρκους να επιμένουν σε μία στρατηγική, η οποία είναι παντελώς αδιέξοδη, δεδομένου ότι δεν μπορεί να παράγει κανένα αποτέλεσμα, ούτε σε αυτά που σε ρητορικό επίπεδο ανυπόστατα ισχυρίζονται, ούτε στο πεδίο. Με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με αποτελεσματικότητα, με τη διεθνή διπλωματία, αποδομούμε τα επιχειρήματα της Τουρκίας. Νομίζω ότι έχει αποδειχθεί πως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία επιρροή και καμία επίδραση η τουρκική επιχειρηματολογία μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος δοκιμάζεται από τον αναθεωρητισμό. Αλλά και στο πεδίο έχουμε αποδείξει ότι, έχοντας ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα, απαντούμε σε κάθε πρόκληση», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Επανέλαβε πως η Ελλάδα παρακολουθεί τι γίνεται και είναι μια χώρα που θέλει να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας.

«Το καλοκαίρι κύλησε ήρεμα. Και η διπλωματία που ασκήσαμε και η κατάσταση της χώρας στο επίπεδο της αποτρεπτικής της ικανότητας είναι τέτοιες, που κάνουν όλους να σκέφτονται πολλές φορές τις κινήσεις τους. Σε αυτό το μοτίβο συνεχίζουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως χτες, η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο. Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 78 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ σημειώθηκαν και οχτώ εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Αυξανόμενη πίεση για παράνομες ροές στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα

Σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, ο κ. Οικονόμου, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «χωρίς πανικό, αλλά με ρεαλισμό» δεν πρόκειται να επιτρέψει η χώρα να ξαναζήσει φαινόμενα που έζησε την προηγούμενη περίοδο.

«Δεν πρόκειται να ξαναεπιτρέψει ούτε Ειδομένη, ούτε Μόρια ούτε τις σκηνές που ζήσαμε σε εθνικές οδούς και σε σιδηροδρομικές
γραμμές. Κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να διασφαλίσουμε το απαραβίαστο των συνόρων μας» τόνισε και πρόσθεσε πως πλέον ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πλέον, με απόφαση του
Πρωθυπουργού, θα συμμετέχει στις τακτικές συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Για την επισύνδεση στο τηλέφωνο Ανδρουλάκη

Τέλος, για την επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, κατέστησε εκ νέου σαφές πως πως δεν είναι σε γνώση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Το σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους καλύτερης θεσμικής θωράκισης όλου του πλαισίου. Υπάρχει ένας νόμος σήμερα για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ο οποίος δεν εξαιρεί κανέναν εξαιτίας της επαγγελματικής ή της πολιτικής του ιδιότητας. Το πλαίσιο που υπάρχει, δηλαδή, δεν λέει ότι αν είσαι πολιτικός, δημοσιογράφος, γεωπόνος, καθηγητής, γιατρός, εξαιτίας αυτής σου της ιδιότητας εξαιρείσαι από την πιθανότητα νόμιμης επισύνδεσης. Και η πραγματικότητα είναι ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι απλή. Είναι πάρα πολύ δύσκολη, επειδή είναι σημαντικό να προσδιοριστεί στις σωστές της διαστάσεις. Προφανώς και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε, η διαδικασία θα ήταν διαφορετική. Αυτό αναδεικνύει ότι χρειάζονται περισσότερα φίλτρα και περισσότερη λογοδοσία. Σημαίνει ότι αν κάποιος είναι πολιτικός και βουλευτής, πρέπει οπωσδήποτε, de facto, να αποκλείεται από το να έχει η ΕΥΠ ή άλλη κρατική Αρχή τη δυνατότητα της οποιασδήποτε νόμιμης επισύνδεσης; Δηλαδή, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που ήταν βουλευτές κάποια στιγμή στη Βουλή; Δεν είναι εύκολη η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, ούτε απλή, ούτε επιφανειακή» τόνισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας επίσης ότι: «Θεσμικά οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις και να διορθώσουμε διαχρονικές αδυναμίες, παθογένειες και στρεβλώσεις, έτσι ώστε να μην ξαναοδηγηθούμε στο μέλλον σε τέτοιου είδους αστοχίες, όπως αυτή που πολύ γενναία και αυτοκριτικά αναγνώρισε ως αστοχία η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε προμηθευτεί τα κακόβουλα λογισμικά, οι ελληνικές κρατικές αρχές ασφαλείας δεν τα χρησιμοποιούν. Είναι ένα πρόβλημα η παρακολούθηση ή η απόπειρα παρακολούθησης μέσω κακόβουλων λογισμικών και εντός της ελληνικής Επικράτειας των τηλεφώνων Ελλήνων πολιτών, όπως είναι πρόβλημα και πανευρωπαϊκό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζεται κάνοντας αντιπολίτευση με παραπλανητικά και ανακριβή δημοσιεύματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider