Η Γαλλία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γαλλία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών
Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που βιώνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που βιώνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Ελιζαμπέτ Μπορν, μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, δήλωσε πως θα προτιμούσε από τους ενεργειακούς παρόχους να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές ή να επιβραβεύουν τους εργαζόμενους τους για εξοικονόμηση ενέργειας προσφέροντας τους κάποια bonus για ενεργειακές δαπάνες.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Μπορν ανέφερε πως την ώρα που η κυβέρνηση κινείται για τη μείωση των επιχειρηματικών φόρων, η κοινή γνώμη μπορεί να έχει δυσκολίες στο να κατανοήσει πως οι εταιρείες έχουν τεράστια κέρδη την ώρα που οι πολίτες δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα η γαλλική εθνοσυνέλευση καταψήφισε πρόταση των βουλευτών της Αριστερά για φορολόγηση των κερδών των παρόχων, με ορισμένους από τους βουλευτές της παράταξης του Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζονται θετικοί για ένα τέτοιο μέτρο.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρο απροσδόκητου κέρδους στις ενεργειακές εταιρείες, με την πρόταση να αποκτά δυναμική καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός προσπαθεί να επιλύσει μια διαμάχη σχετικά με το ποιος θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος της ραγδαίας αύξησης του κόστους του φυσικού αερίου.

Η Ισπανία παρουσίασε τον περασμένο μήνα σχέδια για επιβολή εισφορών στις τράπεζες και τις εταιρείες ενέργειας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η απάντηση της κυβέρνησης στην αυξανόμενη κρίση κόστους ζωής.

Στη Γαλλία, η Μπορν δήλωσε στη συνέντευξη: «εν κλείνω την πόρτα στη φορολόγηση των υπερκερδών»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας προειδοποιεί για την απομάκρυνση από την πυρηνική ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider