Γερμανία σε Πολωνία: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία σε Πολωνία: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει
«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα των επανορθώσεων έχει κλείσει», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το αίτημα της Πολωνίας για επανορθώσεις, λόγω των απωλειών που υπέστη η χώρα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απέρριψε η Γερμανία, θεωρώντας ότι το ζήτημα αυτό έχει «κλείσει».

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα των επανορθώσεων έχει κλείσει», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Η Πολωνία αποποιήθηκε του δικαιώματός της για νέες επανορθώσεις εδώ και πολύ καιρό, το 1953 και επιβεβαίωσε αυτήν την αποποίηση πολλές φορές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Πολωνία εκτιμά πως οι πολεμικές αποζημιώσεις που της οφείλει η Γερμανία από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 6,2 τρισ. ζλότι (1,32 τρισ. δολάρια ΗΠΑ, 1,3 τρισ. ευρώ), με τον επικεφαλής του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος (PiS), Γιάροσλαβ Κατζίνσκι, να τονίζει πως η Βαρσοβία θα κινηθεί επίσημα για την καταβολή του ποσού.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Κατζίνσκι ανέφερε πως το ποσό των 1,3 τρισ. δολαρίων υπολογίστηκε «με βάση τις πιο συντηρητικές μεθόδους υπολογισμού», προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Πιθανή η ύφεση στην Ευρωζώνη - Η Γερμανία θα επηρεαστεί περισσότερο από την ενεργειακή κρίση

Γαλλία: Νωρίς για να πούμε πως ο πληθωρισμός έφτασε στο απόγειο του, σύμφωνα με την πρωθυπουργό

Ιταλία: Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της οικονομίας στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider