Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου
Το δικό του «αντίο» στον Κώστα Καζάκο είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του ηθοποιού Κώστα Καζάκου. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην παρουσία του εκλιπόντος τόσο στην Τέχνη όσο και στην πολιτική, αφού υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτηση του:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής. Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του».

To αντίο του ΚΚΕ

«Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν από τους μεγάλους του θεάτρου, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα, Κώστα Καζάκο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και τονίζει στη συνέχεια:

«Ο Κώστας Καζάκος δεν ήταν μόνο προικισμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής θεατρικών έργων. Ήταν μια γενναιόψυχη προσωπικότητα, με διεισδυτικό στοχασμό και βαθιά συνείδηση της κοινωνικής αποστολής της τέχνης να εξανθρωπίζει τον άνθρωπο. Όσα σπουδαία κατάφερε στον χώρο της τέχνης δεν τα όφειλε απλά στα δώρα που του χάρισε η φύση, την κραταιά φωνή, την αγέρωχη αρρενωπή μορφή, το επιβλητικό παράστημα, αλλά κυρίως στις ψυχικές και πνευματικές αρετές, που σμιλεύτηκαν κι ωρίμασαν κοπιαστικά και με θυσίες από τα νεανικά του χρόνια στο καμίνι της βιοπάλης και μέσα από το πάθος του για τη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια» τονίζει μεταξύ άλλων ο Περισσός.

«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Τζένη, τα παιδιά, τα εγγόνια του και όλους τους δικούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που συνδύαζε με δυναμισμό την καλλιτεχνική με την πολιτική δραστηριότητα. Από την παράσταση "Η μικρή μας πόλης" μέχρι τον Μπέκετ και τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς, προσδιόριζε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, αφήνοντας εποχή με τις ερμηνείες του. Στο "Μεγάλο μας τσίρκο" εν μέσω δικτατορίας, σε κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, έχοντας στο πλευρό του την Τζένη Καρέζη, πραγματοποίησε μια πράξη αντίστασης στο ελληνικό θέατρο με συγκλονιστική απήχηση. Η έμπνευσή του για την υλοποίηση αυτής της παράστασης αποδείχθηκε τομή στην ιστορία του πολιτικού θεάτρου της Ελλάδας. Άνθρωπος πληθωρικός και ευθύς δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα δημόσια πράγματα, καταφέρνοντας να αποτελεί μια φωνή που απηχούσε πάντα το ευρύτερο λαϊκό αίσθημα. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. ​

MέΡΑ25

Στις δύο μεγάλες απώλειες του παγκόσμιου και ελληνικού πολιτισμού αντιστοίχως, τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ και τον Κώστα Καζάκο αναφέρεται το ΜέΡΑ25.

Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης υπογραμμίζει: «Σήμερα αποχαιρετάμε με θλίψη έναν μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου, τον Κώστα Καζάκο και ένα μεγάλο άνθρωπο του κινηματογράφου, τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ. Αμφότεροι σπουδαίοι και με σπουδαίο έργο στην τέχνη και στους αγώνες. Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, την Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας. Μέσα από τη μακρά διαδρομή του, τους εμβληματικούς ρόλους που ενσάρκωσε και τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο θέατρο και στην υποκριτική τέχνη. Συνεπής αγωνιστής και εκφραστής των ιδεών της αριστεράς και εκλεγμένος βουλευτής, συμμετείχε ενεργά στη δημόσια ζωή του τόπου, με ελεύθερη και διακριτή πολιτική σκέψη και συνείδηση. Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του» υπογραμμίζεται στην ανάρτηση Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider