Ουγγαρία: Ο Όρμπαν υποχωρεί απέναντι στην ΕΕ, για πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία: Ο Όρμπαν υποχωρεί απέναντι στην ΕΕ, για πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους
Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς και μια ομάδα εργασίας με μη κυβερνητικές ομάδες για την εποπτεία των δαπανών των κονδυλίων της ΕΕ.

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο μια σειρά νέων νόμων, με στόχο να λήξει τη διαμάχη της Βουδαπέστης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για σειρά ζητημάτων (κράτους δικαίου, κ.α.), ώστε η χώρα να έχει πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο προσωπάρχης του Όρμπαν, Γεγκρέλ Γκούλας, η κυβέρνηση θα ζητήσει την fast track έγκριση των νόμων ώστε αυτοί να τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο, μετέδωσε το Reuters.

Ελπίζοντας να τερματίσει το αδιέξοδο που έχει πιέσει το φιορίνι και τις αγορές ομολόγων, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς και μια ομάδα εργασίας με μη κυβερνητικές ομάδες για την εποπτεία των δαπανών των κονδυλίων της ΕΕ.

«Η κυβέρνηση είτε αποδέχθηκε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε, στους τομείς όπου δεν μπορούσαμε να τα αποδεχθούμε, καταφέραμε να επιτύχουμε έναν συμβιβασμό που ικανοποιεί και τα δύο μέρη», δήλωσε ο Γκούλας.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση θα παρατείνει το πλαφόν τιμών στα καύσιμα και βασικά τρόφιμα που έχει θέσει σε ισχύ, για την ενεργειακή κρίση που επηρεάζει το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών.

Τα πλαφόν -με τα σημερινά ισχύοντα- λήγουν την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουγγαρία θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider