Απολογήθηκε ο Μερτς για το σχόλιο περί «κοινωνικού τουρισμού» Ουκρανών προσφύγων στην Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απολογήθηκε ο Μερτς για το σχόλιο περί «κοινωνικού τουρισμού» Ουκρανών προσφύγων στην Γερμανία
Απολογία εξέδωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς (Friedrich Merz), μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε στη χώρα του λόγω της δήλωσης του περί «κοινωνικού τουρισμού» πολλών Ουκρανών προσφύγων στην Γερμανία. 

Απολογία εξέδωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς (Friedrich Merz), μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε λόγω της δήλωσης του περί «κοινωνικού τουρισμού» πολλών Ουκρανών προσφύγων στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, χθες ο Μερτς μιλώντας στο Bild TV αναφέρθηκε στο γεγονός πως ορισμένοι καταγεγραμμένοι στο γερμανικό σύστημα Ουκρανοί πρόσφυγες ταξιδεύουν πάλι πίσω στην χώρα καταγωγής τους και ύστερα μετακινούνται εκ νέου πίσω στην Γερμανία, λέγοντας πως παρατηρείται φαινόμενο «κοινωνικού τουρισμού» Ουκρανών προσφύγων. Ο Μερτς μιλούσε για την ελλειμματική καταγραφή και παρακολούθηση των προσφυγικών ροών στην Γερμανία, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη του γίνεται κατάχρηση του γραφειοκρατικού συστήματος της Γερμανίας, πρόβλημα που ο ίδιος ισχυρίζεται πως (το κόμμα του) είχε προειδοποίησει από τις αρχές του έτους για τον κίνδυνο αυτό και πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε να παραμείνει βωβή.

Σημειώνεται πως η Γερμανία έχει υποδεχθεί περί τους 1,1 εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες από την έναρξη του πολέμου.

Ο Μερτς σε σειρά πρωινών Tweets που πόσταρε, απολογήθηκε για την «εσφαλμένη περιγραφή» ενός πρόβληματος που συμβαίνει κατά περίπτωση και τόνισε πως το σχόλιο του αφορούσε «αποκλειστικά στην ελλειμματική καταγραφή των προσφύγων». Συνέχισε πως πόρρω απείχε από το «κριτικάρει πρόσφυγες από την Ουκρανία, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τόσο σκληρή μοίρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Σήμερα τα δημοψηφίσματα σε 4 περιφέρειες για προσάρτηση στη Ρωσία

ΥΠΕΞ της Γερμανίας: Να επιβληθούν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Nord Stream: Βλάβες «χωρίς προηγούμενο» - Στον «αέρα» το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, με υποψίες για σαμποτάζ

gazzetta
gazzetta reader insider insider