Μπερλουσκόνι: Ο Πούτιν μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα για τα γενέθλιά μου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπερλουσκόνι: Ο Πούτιν μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα για τα γενέθλιά μου
Τις καλές του σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο παρά την εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως διατηρεί ο 86χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό πως αντάλλαξε γράμματα και δώρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρο της Ρωσίας υπογραμμίζοντας πώς ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία ίσως δεχτεί πιέσεις για να περιορίσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

«Ο Πούτιν μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα για τα γενέθλιά μου», υπογράμμισε ο 86χρονος Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο LaPresse την Τρίτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος Forza Italia, ανέφερε ότι έστειλε πίσω στον Πούτιν ένα «εξίσου γλυκό γράμμα» και μπουκάλια κρασί Lambrusco. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ανησυχεί πολύ» για τις δηλώσεις Ρώσων υπουργών ότι «είμαστε σε πόλεμο μαζί τους (σσ: Ιταλούς) επειδή προμηθεύουμε όπλα και χρηματοδότηση στην Ουκρανία».

Τα γενέθλια του Μπερλουσκόνι ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου, με τη Τζόρτζια Μελόνι, να μην έχει σχολιάσει επίσημα τις δηλώσεις του, όμως σύμφωνα με την Corriere della Sera διαμαρτυρήθηκε ότι θα της έκαναν τη ζωή πιο δύσκολη, καθώς ήδη πιέζεται στο εσωτερικό ώστε να χαλαρώσει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Λορέντζο Φοντάνα προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας ενδέχεται να γυρίσουν «μπούμερανγκ» αν και είναι γνωστός για τις φιλορωσικές του απόψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Η Μελόνι θέλει να αυξήσει τον κρατικό δανεισμό, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

«Πωλητήριο» στο εργοστάσιό της στη Ρωσία βάζει η VW

Ρωσία: Απωθήθηκε ουκρανική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια - Στον ΟΗΕ τα ιρανικά drones

gazzetta
gazzetta reader insider insider