Ο Πούτιν σε άσκηση στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων: «Υψηλός ο κίνδυνος σύγκρουσης παγκοσμίως»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν σε άσκηση στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων: «Υψηλός ο κίνδυνος σύγκρουσης παγκοσμίως»
Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», τονίζοντας ότι ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου είναι μεγάλος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

«Το δυναμικό σύγκρουσης στον κόσμο συνολικά, καθώς και σε περιφερειακό επίπεδο, παραμένει πολύ υψηλό» επεσήμανε μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία λαμβάνει υπ όψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», αναπαράγοντας μια ατεκμηρίωτη κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες.

Νωρίτερα, παρακολούθησε σήμερα άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι αποστολές που είχαν προβλεφθεί κατά την άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής εκπληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πλάνα που μεταδόθηκαν, δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την «απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος».

Ο αρχηγός του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε στον Πούτιν πως η άσκηση περιελάμβανε διηπειρωτικούς πυραύλους Yars, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tupolev.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει κατ΄επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα»-- μια βόμβα μαζί με ραδιενεργά υλικά. Δεν έχουν δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πεσκόφ: Τα περιουσιακά στοιχεία των προσαρτημένων περιοχών θα μεταβιβαστούν σε ρωσικές εταιρείες

Η Mercedes-Benz πουλά όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σε ντόπιο επενδυτή

Ουκρανία: Προ των πυλών «οι σφοδρότερες των μαχών» για τον έλεγχο της Χερσώνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider