Μπάιντεν για πληθωρισμό στις ΗΠΑ: Κάνουμε πρόοδο για τη μείωση των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν για πληθωρισμό στις ΗΠΑ: Κάνουμε πρόοδο για τη μείωση των τιμών
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «θα χρειαστεί χρόνος για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό σε φυσιολογικά επίπεδα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, μετά από τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη χώρα κατά τον Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν υποστηρίζει πως τα στοιχεία «δείχνουν ότι κάνουμε πρόοδο στο να ρίξουμε τον πληθωρισμό, χωρίς να χάνουμε την πρόοδο στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασιών. Το οικονομικό που πλάνο αποδίδει και οι Αμερικανοί βλέπουν πως αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις από θέση ισχύος».

Παράλληλα, ο Μπάινετν είπε πως «θα χρειαστεί χρόνος για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό σε φυσιολογικά επίπεδα, και μπορεί να δούμε και βήματα πίσω σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και θα ενισχύουμε τις οικογένειες με το κόστος διαβίωσης τους».

Σε σχόλιο του για τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο, ο Μπάιντεν είπε πως «θα δουλέψω με τον καθένα -Δημοκρατικό ή Ρεπουμπλικανό- για ιδέες που θα παρέχουν περισσότερο χώρο για τη μέση τάξη και τις εργαζόμενες οικογένειες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρές απώλειες για το δολάριο, μετά από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider