Qatargate: Στο Βέλγιο εκδόθηκε μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων σύμφωνα με την L'Echo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Στο Βέλγιο εκδόθηκε μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων σύμφωνα με την L'Echo
Από τα χαρτονομίσματα θα είναι εφικτό να εντοπιστεί η τράπεζα και κατ’επέκταση ο τραπεζικός λογαρισμός και το άτομο υπεύθυνο για την ανάληψη. 

Στο Βέλγιο φέρεται να έχει εκδοθεί μεγάλο μέρος από τα χαρτονομίσματα σε ευρώ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο επίκεντρο του Qatargate, σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’Echo, που ούτε επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται από τις αρχές. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την εξέταση όλων των χαρτονομισμάτων για την εξακρίβωση της προέλευσης τους.

Είναι σημαντικό να μπορέσει να διαπιστωθεί η προέλευση, καθώς θα μπορέσει ξεδιπλωθεί το κουβάρι των συναλλαγών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα χαρτονομίσματα θα είναι εφικτό να εντοπιστεί η τράπεζα και κατ’ επέκταση ο τραπεζικός λογαριασμός και το άτομο υπεύθυνο για την ανάληψη.

Παράλληλα, αναλύονται τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και συγκρίνονται με αυτά των ατόμων υπό κράτηση. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες.

Αθώα δηλώνει η κα. Καϊλή

Υπενθυμίζεται πως η κα. Καϊλή δηλώνει αθώα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει από τους Βέλγους δικηγόρους της έκπτωτης αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου να ζητήσουν αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη από το δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο θα αποφασίσει αν η κα. Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι.

Σε ό,τι αφορά το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της κας Καϊλή, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Qatargate: Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση της Καϊλή

«H μέρα της κρίσης» σήμερα για την Εύα Καϊλή, ενώ θα περάσει άλλη μία νύχτα στη φυλακή, στον απόηχο του σκανδάλου μεγατόνων Qatargate που έχει προκαλέσει χάος στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Ο ανακριτής θα κρίνει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη και ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν στην Ευρωβουλευτή αλλά και ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων συλληφθέντων. Οι έρευνες για το Qatargate «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς ενώ ομόφωνα η διάσκεψη των προέδρων και με τεράστια πλειοψηφία 625 ψήφων, με μία μόλις ψήφο κατά και δύο αποχές, η ολομέλεια αφαίρεσε από την Εύα Καϊλή τον τίτλο της αντιπροέδρου. Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη απόφαση για την προφυλάκιση των τεσσάρων κρατουμένων ή όχι μέχρι τη δίκη, η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε σε δεύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της βελγικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καϊλή: «Του συζύγου είναι τα λεφτά - Ψάξτε τη σύνδεση ΜΚΟ, Ιταλών και Αφρικής»

Οικονόμου: Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η υπόθεση της Καϊλή χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματός της

gazzetta
gazzetta reader insider insider