Γερμανία κατά Twitter για τις αποβολές δημοσιογράφων - «Έχουμε πρόβλημα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία κατά Twitter για τις αποβολές δημοσιογράφων - «Έχουμε πρόβλημα»
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επανεξετάζει τη χρήση της στην πλατφόρμα, στον απόηχο των αλλαγών που έχει κάνει ο Έλον Μασκ.

Βολές κατά της απόφασης της Twitter να αναστείλει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων στην πλατφόρμα εξαπέλυσε η γερμανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Σχολιάζοντας την αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων που ανακοίνωσε η πλατφόρμα του Έλον Μασκ, το επίσημο account του γερμανικού ΥΠΕΞ ανέφερε σε tweet του πως «η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει για ένα καπρίτσιο. Οι δημοσιογράφοι (ο λογαριασμός των οποίων ανεστάλη) δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν, να σχολιάσουν ή και μας ασκήσουν κριτική. Έχουμε πρόβλημα με αυτό Twitter» τόνισε το γερμανικό υπουργείο.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επανεξετάζει τη χρήση στην πλατφόρμα, στον απόηχο των αλλαγών που έχει κάνει ο Έλον Μασκ απ' όταν εξαγόρασε την εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, Βόλφγκανγκκ Μπουέχνερ, ανέφερε πως «το αυθαίρετο κλείδωμα λογαριασμών δημοσιογράφων είναι απαράδεχτός. Εάν αυτό συνεχιστεί, θα αποχωρήσω από την πλατφόρμα».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ανέφερε πως το Βερολίνο «παρακολουθεί πολύ στενά και μια ορισμένη ανησυχία» τις εξελίξεις στην πλατφόρμα του Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρώην εργαζόμενος στο Twitter κατασκόπευε χρήστες για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider