«Παράθυρο» Οικονόμου για ντιμπέιτ ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» Οικονόμου για ντιμπέιτ ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Δεν έδωσε απάντηση για το αν τελικά οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου - «Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το εννοεί».

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου που απόψε το βράδυ θα βρεθεί στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό για πρώτη φορά με την Πόπη Τσαπανίδου, ανέφερε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν θα αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαβούλευσης ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία κατά το ελληνικότερον (ντιμπέιτ) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για να συμπληρώσει πως: «Φαντάζομαι ότι αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά πιο συγκεκριμένα. Να προσθέσω όμως ότι είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα κατά τη διάρκειας αυτής της κυβερνητικής θητείας να έχουνε οι Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις, διάλογο, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσες όσες αν θυμάμαι καλά δεν έχουν παρατηρηθεί σε άλλες κυβερνητικές θητείες»

Πότε θα γίνει νέο υπουργικό συμβούλιο

Για την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, είχε προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο που ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα μετατεθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει ένα ακόμη τον Μάρτιο, πιθανότατα το τελευταίο πριν από τις εκλογές, όπου και θα «κλειδώσει» το ύψος της τρίτης αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για το πόσα υπουργικά συμβούλια θα γίνουν, με δεδομένο πως μέσα στον Μάρτη πιθανότατα θα διαλυθεί η Βουλή και η χώρα θα μπει σε προεκλογική περίοδο. «Υπουργικά συμβούλια θα έχουμε ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή. Από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα να διαλυθεί η Βουλή θα το μάθετε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

«Ο,τι λέει ο Πρωθυπουργός το εννοεί»

Πάντως δεν έδωσε απάντηση για το αν τελικά οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως θα έχουμε κάλπες την Άνοιξη. «Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το εννοεί» σημείωσε λακωνικά, χωρίς να αναφερθεί στα σενάρια με τις ημερομηνίε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Το FSRU της Αλεξανδρούπολης δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αλλάξει πίστα

Σκρέκας: Η Ελλάδα 1η στην ΕΕ στη συμμετοχή φωτοβολταϊκών και 2η στον πλανήτη σε προσέλκυση επενδύσεων ΑΠΕ

Οικονόμου: Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider