Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ζελένσκι για 1η φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ζελένσκι για 1η φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πιθανότατα αφού επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πιθανότατα αφού επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδει η WSJ επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συναντήσεις με τους Πούτιν και Ζελένσκι (αυτή με τον Ουκρανό Πρόεδρο αναμένεται να γίνει διαδικτυακά) αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια του Πεκίνου να διαδραματίσει πιο ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σχολίασαν οι ίδιες πηγές.

Ο Σι εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Ρωσία, αν και το πλήρες πρόγραμμά του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Μια απευθείας συνομιλία με τον κ. Ζελένσκι, εάν συμβεί, θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες του Πεκίνου να παίξει τον ειρηνοποιό στην Ουκρανία, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό στην Ευρώπη. Θα ενίσχυε επίσης τα διαπιστευτήρια του Πεκίνου ως ισχυρού παγκόσμιου διαμεσολαβητή, αφότου ενθάρρυνε μια αιφνιδιαστική διπλωματική εξέλιξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Τουρκία: Όλοι ρίχνουν γέφυρες προς όλους - Οι «ανίερες» συμμαχίες του Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider