Εκλογές 2023: Έρχεται νέα κυβερνητική παρέμβαση για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές 2023: Έρχεται νέα κυβερνητική παρέμβαση για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη
Η παρέμβαση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη θα εκδηλωθεί και θα τη συζητήσουμε στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4), αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο προεκλογικό ντιμπέιτ της ΕΡΤ

Η παρέμβαση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη θα εκδηλωθεί και θα τη συζητήσουμε στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4), αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο προεκλογικό ντιμπέιτ της ΕΡΤ και στην ενότητα για την κοινωνία.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης, είπε ο κ. Βορίδης αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη ενώ ανακοίνωσε ότι «παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως».

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τροπολογία αποκλεισμού του Κασιδιάρη απ’ τις εκλογές φέρνει εγγύτερα ΝΔ + ΠΑΣΟΚ, Η θεωρία των δύο άκρων κι ο φόβος του ΚΚΕ

Εκλογές 2023: Oι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ - Ανανεωμένα κατά 50% τα ψηφοδέλτια

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider