Στόλτενμπεργκ: Το βασικό τώρα είναι να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία θα νικήσει την Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόλτενμπεργκ: Το βασικό τώρα είναι να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία θα νικήσει την Ρωσία
Ολοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συμφωνήσει ότι η Ουκρανία θα γίνει τελικά μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά αυτήν την στιγμή το βασικό είναι να διασφαλισθεί ότι η χώρα θα νικήσει την Ρωσία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συμφωνήσει ότι η Ουκρανία θα γίνει τελικά μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά αυτήν την στιγμή το βασικό είναι να διασφαλισθεί ότι η χώρα θα νικήσει την Ρωσία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας πριν από την συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Αμυνα της Ουκρανίας στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ραμστάιν στην Γερμανία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι, όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, «το Κίεβο θα πρέπει να διαθέτει τα αποτρεπτικά νέων επιθέσεων μέσα».

Σημειώνεται ότι αντιδρώντας στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουκρανία χθες Πέμπτη, η προεδρία της Ρωσίας επανέλαβε πως ανάμεσα στους σκοπούς του πολέμου που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της γειτονικής χώρας είναι να αποτραπεί η ένταξή της στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, πέρα από την «αποστρατιωτικοποίησή της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider