Τσίπρας για debate: Εύχομαι ο ελληνικός λαός να βγει πιο σοφός σήμερα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για debate: Εύχομαι ο ελληνικός λαός να βγει πιο σοφός σήμερα
«Eίναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή».

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για το πολυαναμενόμενο debate, τόνισε ότι ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει debate και γίνεται σήμερα μετά από το 2015 πρώτη φορά.

«Eίναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κρίμα, ελπίζω όμως ο ελληνικός λαός έστω και έτσι, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγάλει πιο σοφός σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως από το στούντιο 4, οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Δηλαδή, η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την διακομματική επιτροπή οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι έξι:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
  2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα,
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος,
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια και
  6. Νέα Γενιά

Η διάρκεια της τηλεμαχίας εκτιμάται ότι θα είναι περίπου τρεις ώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης πριν το debate: Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση, να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο τον Μητσοτάκη

Debate: Οι τοποθετήσεις των «6» για όλα τα κρίσιμα «μέτωπα» λίγο πριν την κάλπη - Βίντεο

gazzetta
gazzetta reader insider insider