Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου και ΗΠΑ - «Οι κάλπες θα απαντήσουν στον Μπάιντεν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου και ΗΠΑ - «Οι κάλπες θα απαντήσουν στον Μπάιντεν»
«Ο Κιλιτσντάρογλου λέει πως θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Πως θα γίνει αυτό;» διερωτήθηκε ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας.

Με βολές κατά του βασικού αντιπάλου του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και κατά των ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία.

Σε ομιλία του στη 3η Σύνοδο Κορυφής της Τουρκικής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του AKP και ηγέτης της Τουρκίας από το 2003 μίλησε για τις αναφορές του Κιλιτσντάρογλου σχετικά με τη Ρωσία.

«Ο Κιλιτσντάρογλου λέει πως θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Πως θα γίνει αυτό; Σχεδόν 5,5 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας έρχονται από τη Ρωσία.

Θα το κάνει ακολουθώντας τις οδηγίες του (Αμερικανού προέδρου, Τζο) Μπάιντεν; Αύριο, οι κάλπες θα απαντήσουν στον Μπάιντεν» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Λένε "Τουρκία χωρίς Ερντογάν". Τι σας έχει κάνει ο Ερντογάν;” Ο κ. Μπάιντεν σημείωσε "ρεκόρ" λέγοντας ότι ο Ερντογάν πρέπει να ηττηθεί. Είναι όλα καταγεγραμμένα. Είστε αδύναμοι, αξιολύπητοι. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, δεν είπα γιατί το είπε. Όταν επιτίθεστε στον Πούτιν, δεν θα πω και μπράβο. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν είναι κατώτερες από εκείνες με την Αμερική» συνέχισε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως διαθέτει ξεκάθαρες αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας στην διάδοση «deep fake» περιεχομένου στο Διαδίκτυο εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Τουρκία: Περιορισμοί στο περιεχόμενο από το Twitter

Χριστοδουλίδης για εκλογές στην Τουρκία: Αναμένουμε το πως θα τοποθετηθεί αυτός που θα εκλεγεί

Γερμανία: Με το βλέμμα στις κάλπες στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider