Ένταξη Σουηδίας στο NATO: «Μπλόκο» Αμερικανού γερουσιαστή στην αποστολή όπλων προς Ουγγαρία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταξη Σουηδίας στο NATO: «Μπλόκο» Αμερικανού γερουσιαστή στην αποστολή όπλων προς Ουγγαρία 
Αξίας 735 εκατ. δολαρίων λόγω της άρνησης της ευρωπαϊκής χώρας να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO

Ο Τζέιμς Ρίστς, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, «πάγωσε» την αποστολή όπλων στην Ουγγαρία, αξίας 735 εκατ. δολαρίων λόγω της άρνησης της ευρωπαϊκής χώρας να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο ίδιος ο γερουσιαστής ανέφερε σε επιστολή του προς την WAPO ότι η Ουγγαρία πρέπει να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO εάν θέλει να πάρει το εξοπλιστικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει 24 συστήματα HIMARS και πάνω από 100 πυραύλους μαζί με το συνοδευτικό τους υλικό.

Η απόφαση να φρενάρει τις νέες πωλήσεις όπλων στη Βουδαπέστη καταδεικνύει την αυξανόμενη οργή προς την Ουγγαρία από υποστηρικτές του ΝΑΤΟ, όπως ο Ρίστς ο οποίος σπάνια εμποδίζει τις πωλήσεις όπλων σε χώρες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σημειώνει η εφημερίδα.

«Εδώ και αρκετό καιρό, έχω εκφράσει άμεσα τις ανησυχίες μου στην ουγγρική κυβέρνηση σχετικά με την άρνησή της να προωθήσει την ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος

«Δεδομένου το ότι τώρα είναι Ιούνιος και ακόμα δεν έχει γίνει, αποφάσισα ότι η πώληση νέου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουγγαρία θα ανασταλεί» συμπλήρωσε ο Ριστς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς και γιατί το ρωσικό φυσικό αέριο εξακολουθεί να ρέει προς την Ευρώπη παρά τις κυρώσεις

Μπάιντεν: Ο ρατσισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι «ακόμη πολύ ισχυρός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider