Δημοσκόπηση GPO: Στο 41,9% η ΝΔ - Προβάδισμα 24,1 μονάδων έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση GPO: Στο 41,9% η ΝΔ - Προβάδισμα 24,1 μονάδων έναντι ΣΥΡΙΖΑ
Ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 24,1 μονάδων με βάση την πρόθεση ψήφου καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πλέον στο 41,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 11,7% στην πρόθεση ψήφου. Το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%.

Στο 3,5% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ η «Νίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 2,9%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» που το στηρίζει και ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται με ποσοστό 2,1%. Στο 5,4% εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Δεν ξέρω – δεν απαντώ» απάντησε το 22,9%. Τέλος, η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα (53,9%) τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων και λαμβάνει την 5η θέση πίσω από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Δώστε μας δύναμη να παλέψουμε απέναντι σε ένα ασύδοτο καθεστώς Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Καθάρματα οι διακινητές μεταναστών - Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε τα «κάτεργα» στη Μόρια

Σταϊκούρας: Επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 500 εκατ. ευρώ από την επενδυτική βαθμίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider