Στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συναντάται με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Επίσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιεί το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης της χώρας για την αντιπυρική προστασία και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ενώ στη σύσκεψη συμμετέχουν και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Κικίλιας έχει ήδη επισημάνει ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, που επιφέρει η όλο και αυξανόμενη κλιματική κρίση και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ελαχιστοποίησης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Όπως είναι γνωστό, στο υπουργείο ΚΚΠΠ έχει ήδη πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου ενώ συνεχίζονται οι συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υπάρχει συντονισμός σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τις παρεμβάσεις πρόληψης, και ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών τη θερινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες ξεκίνησε το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών στην Ελλάδα με την πρώτη αποστολή από τη Ρουμανία να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από έξι χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Μάλτα) θα βρίσκονται στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με σκοπό να συνδράμουν στην αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της χώρας μας, με έμφαση στην άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενη δασική πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Δεν υποσχόμαστε θαύματα, μόνο σκληρή κι επίμονη δουλειά

Κικίλιας: Η πρόληψη και η ετοιμότητα απαιτεί τη συνεργασία όλων μας και κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κικίλιας: Εθνική προσπάθεια για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες - Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider