ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μοιραστούν τα κέρδη-ρεκόρ με τους εργαζομένους τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μοιραστούν τα κέρδη-ρεκόρ με τους εργαζομένους τους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι κανείς δεν ήθελε την απεργία του συνδικάτου United Auto Workers, στη διαμάχη του με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι κανείς δεν ήθελε την απεργία του συνδικάτου United Auto Workers, στη διαμάχη του με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν ένα μερίδιο από τα κέρδη που βγάζουν οι εταιρείες αυτές.

«Κανείς δεν θέλει μια απεργία, αλλά σέβομαι το δικαίωμα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις επιλογές που έχουν», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Κατανοώ την απογοήτευση των εργαζομένων», συνέχισε, προτρέποντας τις δύο πλευρές να υπογράψουν μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλους, τόσο για τα συνδικάτα όσο και τις για επιχειρήσεις.

«Τα κέρδη-ρεκόρ (των αυτοκινητοβιομηχανιών) δεν μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο» με τους εργαζομένους, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως το συνδικάτο United Auto Workers έβαλε «στοπ» στις μηχανές της παραγωγής σε τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, ξεκινώντας απεργία αφού οι πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέα σύμβαση πριν από την προθεσμία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το UAW κάλεσε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη δουλειά σε τρία εργοστάσια αυτοκινήτων, αφού τα αιτήματά του για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και άλλα μέτρα δεν ικανοποιήθηκαν. H απεργία αναμένεται να λάβει χώρα σε ένα εργοστάσιο της General Motors, ένα συγκρότημα συναρμολόγησης Stellantis και μέρος ενός εργοστασίου της Ford.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά Ιρανών αξιωματούχων ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Αυτοκίνητο: Επέστρεψε στην ελληνική αγορά η MG

ΗΠΑ: Οι ψηφοφόροι του Μπάιντεν ενδιαφέρονται για την οικονομία και όχι για τις δικαστικές περιπέτειες του γιου του

gazzetta
gazzetta reader insider insider