Συνάντηση Δένδια με τον αμερικανό ΥΠΕΞ - «Ακλόνητη η στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Δένδια με τον αμερικανό ΥΠΕΞ - «Ακλόνητη η στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας»
Συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Oστιν, είχε σήμερα στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Oστιν, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει ότι συναντήθηκε «σήμερα με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command - AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας συμμετείχε, σήμερα, στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, στη γερμανική αεροπορική βάση.

Δένδιας: Ακλόνητη η στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή του τόνισε την συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, εναντίον της ρωσικής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης».

«Αναφέρθηκα επίσης», υπογραμμίζει, «στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί».

Οστιν: Τα αμερικανικά τανκς Abrams «θα εισέλθουν προσεχώς στην Ουκρανία»

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Οστιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ίδια διεθνή σύνοδο, πως η ουκρανική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων «συνεχίζει να εξελίσσεται κανονικά». Επίσης, τόνισε πως τα αμερικανικά τανκς Abrams που η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί στο Κίεβο «θα εισέλθουν προσεχώς στην Ουκρανία».

Τα αμερικανικά τανκς θα είναι εξοπλισμένα με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου 120 mm που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουάσινγκτον. Τα πυρομαχικά αυτά έχουν ικανότητα διάτρησης της θωράκισης, αλλά προκαλούν συζήτηση λόγω των κινδύνων που απορρέουν από την τοξικότητά τους για τους στρατιώτες και τον πληθυσμό.

Η διεθνής σύνοδος στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ραμστάιν στην νότια Γερμανίας συγκεντρώνει περί τις πενήντα χώρες και έχει ως στόχο τον συντονισμό της παροχής της στρατιωτικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρμενία για τη νέα μεγάλη αζερική επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Στόχος η εθνοκάθαρση»

Ο Τραμπ σνομπάρει και το δεύτερο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών

gazzetta
gazzetta reader insider insider