Ερντογάν: Μπέρδεψε τους 17 Στόχους Βιωσιμότητας με το ουράνιο τόξο του LGBTQ...

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Μπέρδεψε τους 17 Στόχους Βιωσιμότητας με το ουράνιο τόξο του LGBTQ...
Δυσαρεστημένος φάνηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τα χρώματα που κοσμούσαν τις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών.

Δυσαρεστημένος φάνηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τα χρώματα που κοσμούσαν τις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών, προωθώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο λόγος; Ο συντηρητικός πρόεδρος ανέφερε πως μοιάζουν με τα χρώματα του LGBT κινήματος, τονίζοντας πως πρόκειται να το συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ένα από τα θέματα που με ενοχλεί περισσότερο... είναι ότι όταν μπαίνετε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, βλέπετε τα χρώματα LGBT στα σκαλοπάτια και σε άλλα σημεία», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk. «Όσο κι αν εκείνοι έχουν δίκιο σε αυτά τα ζητήματα, όσοι είναι εναντίον των LGBTQ έχουν εξίσου δικαίωμα», είπε ο Ερντογάν, που στο παρελθόν έχει συχνά χαρακτηρίσει τα μέλη της LGBTQ κοινότητας ως «παρεκκλίνοντες» ενώ και η κυβέρνησή του πολεμά τις ελευθερίες του κινήματος.

Εκπρόσωπος του Γκουτέρες ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν.

«Γκάφα» ολκής ή μήνυμα με πολλούς αποδέκτες;

Ορισμένοι διπλωμάτες ανέφεραν πως προφανώς ο Ερντογάν μπορεί να μπέρδεψε τα 17 διαφορετικά χρώματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Pride που σχετίζονται με τα δικαιώματα LGBTQ.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εγκρίθηκαν από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015 με ορίζοντα το 2030, είναι μια παγκόσμια λίστα των κρατών για «να κάνουμε» κάτι για την εξάλειψη της πείνας, την ακραία φτώχεια, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ανισότητα αλλά και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Να σημειωθεί τέλος, πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση έχει σκληρύνει κατά πολύ τη στάση της απέναντι στα μέλη του LGBTQ κινήματος με την αστυνομία να προκαλεί διαρκώς προβλήματα στο τουρκικό Pride κάθε χρόνο.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με 686 ευρώ το παιδί σας αποκτά το πρώτο του Bentley

gazzetta
gazzetta reader insider insider